Kærlighedsafhængig: 7 tegn på kærlighedsafhængighed

Kærlighedsafhængighed er en type afhængighed som kan være lidt svær at indse og spotte. Det skyldes at man bliver lidt skør af en almindelig forelskelse, og at dette er annerkendt af alle i vores samfund. Men kærlighedsafhængige lider faktisk lige så meget, som hvis de havde andre typer af afhængighedsproblemer.

7 tegn på kærlighedsafhængighed

1. Tanker om den elskede fylder for meget

Når tankerne om en person (eller flere) kommer til at fylde mere end blot en almindelig forelskelse, så fokus på eget liv forsvinder, kan der være tale om en usund flugt fra sit eget liv.

Flugten væk fra sit eget liv kan være så udtalt, at man ikke har styr på sit hjem, økonomi, arbejde og sociale liv.

2. Du kan ikke være single

En kærlighedsafhængig vil gå fra det ene forhold til den anden, fordi det at være alene er forbundet med stor angst. At være single vil føles tomt, og kan medføre depression eller andre invaliderende psykiske problemer. Kærlighedsafhængigheden kan meget nemt blive erstattet af en anden type afhængighed, som fx alkoholisme.

En kærlighedsafhængig ender ofte i relationer som slet ikke giver mening. Det vigtige er at have en kæreste, ikke hvem det er. Forholdene går alt for hurtigt og man når slet ikke at opdage om det er en sund partner der er kommet ind i ens liv.

Afhængigheden gør også, at forhold varer alt for længe, selvom de er giftige og fx fulde af vold.

3. Du har brug for at føle dig elsket og bekræftet af en anden person

Du er ikke indrestyret og afhængig af en anden til at føle dig værdifuld.

4. Du prioriterer kærlighedsforholdet over alt andet

Når en kærlighedsafhængig er i et forhold, kan vedkommende forsvinde fra alt andet. Det vil sige, at personen kan miste kontakten til fritidsinteresser, venskaber og familie fuldkommen.

5. Du føler dig meget ensom når du ikke er i et forhold

Det kan være svært at være alene. Hvad skal du foretage dig, når du ikke har nogen at være noget for?

6. Du har brug for at have en partner for at føle dig glad og tilfreds

Din partners velbefindende er det der får dig til at føle dig veltilpas. Det du gør for at forbedre din partners humør, er det der får dig til at føle dig betydningsfuld.

7. Du har svært ved at forlade en partner

Hellere et dårligt forhold end intet forhold. Afhængigheden af det at have en at være noget for, er så overvældende vigtigt, at du måske slet ikke ser hvor dårlig din partner er for dig.

Kærlighedsafhængige kan blive i forhold i årtier for længe, uden nogensinde at overveje muligheden for at der findes en bedre måde at leve på.

Scroll to Top