Englekort for begyndere i 4 trin: Gratis kursus i englekortlæsning

Englekort er meget lette at komme i gang med som begynder, og kræver langt mindre indsigt i symboler og teori, end tarotkort typisk gør. Englekortene kan være et hvilken som helst sæt, selvom jeg til en nybegynder helst vil anbefale Dorreen Virtues englekortsæt, som er helt utroligt nemme at aflæse.

Hvad er englekort?

Englekort er en slags forlængelse af din egen intuition eller clairvoyante evner. Det er altså ikke selve kortet der er magisk eller i en højere forbindelse, det er dig selv. Englekort er bare et værktøj som dog er helt utroligt effektivt, når det er brugt rigtigt.

Mange vil opleve at nogle kortsæt udstråler en særlig energi eller varme. Det kan sagtens være, at du bliver guidet i dit valg af englekort på den måde. Englekort der er godt brugt og elsket, vil altid udvikle en særlig dejlig energi – og kan næsten blive så man oplever dem som levende.

Principielt kan man spå i hvad som helst. Jeg blev engang udfordret til at lave en kortlæsning ved hjælp af et sæt UNO kort. Det kunne godt lade sig gøre!

Englekort og etik

Ligesom med ethvert andet klarsynet eller spirituelt værktøj, så er der nogle etiske regler som du skal overholde. Man kan godt anvende værktøjerne til egoistiske formål, men overskrider man den etiske grænse er man ude på en usund narcissistisk vej. Du kan læse om fx spirituel arrogance og se hvordan spirituelle charlataner misbruger deres evner.

Når vi spørger englekortene, spørger vi ALTID ud fra os selv eller den person vi hjælper. Du må altså ikke spørge til forhold som vedrører nogle som ikke selv har bedt om det. Børn er undtaget indtil omkring 11-12års alderen, hvis deres værge beder om det. Herefter er det kun dem selv der kan bede om hjælp.

Det vil sige – du må aldrig spørge om fx: Vil X være kæreste med mig? Spørg i stedet, hvad skal jeg gøre for at X lægger mærke til at jeg godt vil ham?

Vi spørger heller aldrig ind til sygdom og død, ud over, hvordan kan jeg hjælpe Y i sit sygdomsforløb? Eller hvad kan jeg gøre for at blive rask eller få det bedre?

Hvilket englekortsæt skal jeg købe?

Når du skal købe dit første sæt englekort, skal du lægge mærke til hvad de henvender sig imod. Det er muligt at bruge et hvilket som helst sæt kort til ja/nej spørgsmål, men er du fx ude på en særlig mission med dine englekort, gør du det nemt for dig selv ved at vælge et sæt der passer til en.

Emner for englekort kan fx være:

 • Kort der hjælper med at vælge romantisk partner
 • Englekort med hilsner fra afdøde
 • Healing ved hjælp af englekort
 • Englekort der understøtter spirituel rejse eller udvikling
 • Englekort i form af tarotkort sæt også kaldet engletarot
 • Find din skytsengel
 • Englekort der relaterer sig til naturen

Hvordan renses englekort?

Der er en del måder at rense kortene fra uvedkommende energi på. Hvis fx en anden person har lånt dem og tænkt sig dybt ind i dem, eller hvis de har ligget ubrugt i længere tid. Rensning af kort er nok det mest mærkværdige ved kortlæsning, og man kan godt argumentere for, at det både handler om personen der udfører rensningen (som skal forbinde sig med kortene), såvel som at pappet ikke skal indeholde forkert energi.


Metoder til rensning af engle- og tarotkort:

 • Bland kortene mens du fokuserer 100% på at tænke dem rene. På denne måde vil de efter kort tid udelukkende have din energi i sig.
 • Du kan visualisere kortene badet i gylden energi mens du holder dem ud fra kroppen.
 • Du kan bruge dine følelser til at mærke kortenes energi, og vende energien til, at det er dine rene følelser der strømmer ind i dem.
 • Læg kortene på eller under en stor krystal, som du i forvejen har bedt om vil rense dem.
 • Læg kortene i sollys – spred dem ud så de alle rammes af solens rensende stråler.
 • Hold kortene i hænderne, mens du beder en bøn til din gud, guide eller skytsengel, med ønsket om at få rene kort.

Hvor mange kort skal jeg trække

Jeg vil altid anbefale en nybegynder kun at trække et enkelt kort. Nogle gange taber man et eller flere kort mens man blander, og disse kort skal altid tages med. Falder der virkelig mange ud, kan man lægge resten til side – og udelukkende blande de tabte, samt trække et kort fra denne bunke.

Sådan lægges dit første englekort i 4 trin

 1. Vælg det englekortsæt som tiltrækker dig hvis du har flere (det der fx ser lækrest ud i dag, føles kærligt, eller ligger nærmest).
 2. Bland kortene mens du tænker på dit spørgsmål. Du kan også sige spørgsmålet højt, hvis det føles stærkere for dig.
 3. Træk et kort ud fra fx: Det der føles varmt, det der er nummer ti (eller et hvilket som helst andet tal du har aftalt med dig selv), det der ligger bagerst/forrest. Føl dig fri til at lave en regel som gælder kun for dig personligt.
 4. Aflæs svaret ud fra de tolkningsmuligheder som du kan finde støtte til nedenfor i denne tekst.

Englekort med eller uden tekst

Englekort med tekst er nemmest at bruge! Du kan bede om at få svar på dit spørgsmål, og så udelukkende kigge på ord i teksten. Måske passer hele sætningen, eller også vil din intuition sætte det sammen til en meningsfuld besked, blot ved at være åben overfor betydningen når du læser den.

Det kan godt ske at betydningen af kortet ikke kan aflæses helt umiddelbart, hvis man læser det hele igennem og bruger tid på at forstå sætningernes betydning. Men ofte er det slet ikke det hele man skal bruge. Med øvelsen bliver det lettere og lettere at uddrage hvilke dele af teksten som passer på spørgsmålet.

Du kan få både englekort på dansk og englekort på fx engelsk. De sidste er absolut billigst, men er du nogenlunde god til engelsk er det slet ikke nødvendigt at købe på dansk. Alle mine kort er på engelsk, og jeg er sådan almindelig god til engelsk. Ind imellem er der et ord jeg ikke forstår, men så er det uden betydning. Min underbevidsthed eller clairvoyante kræfter er uden sprog og kommunikerer til mig på alle de måder den kan – samt ved godt hvilke ord jeg kan og ikke kan på engelsk.

Englekort med symboler

Det kan være sjovt at dykke ned i og nørde med symbolerne i englekortene, men det er faktisk ikke nødvendigt. Efterhånden som du får øvelse med kortene, så vil svaret inde i dig selv lyde klart – allerede når du ser kortet blive trukket.

Aflæsning af personer på englekort

Personerne på kortet repræsenterer alle dig selv (eller spørgeren) eller den relation du har til andre.

Noget af det vigtige når man læser sine englekort er, at lægge mærke til personerne på kortene, hvordan de er i bevægelse, deres kropssprog, hvad de foretager sig, hvordan de forholder sig til andre personer på kortet (fx står med ryggen til).

Nogle eksempler på læsninger af personer på englekort:

 • Har personerne åbent eller lukket kropssprog? (åbent = positivt svar)
 • Er der en eller flere personer? (møder jeg en anden = ja, hvis der er flere personer/væsener – se relationen imellem dem på billedet)
 • Skal jeg gå denne vej (ja, hvis personen er i bevægelse den vej du føler er den rigtige)

Træk et kort: Ja nej spørgsmål

Ja – nej spørgsmål er nogle af de nemme for begyndere. Du kan både bruge din umiddelbare aflæsning af kortet som svar, se i teksten efter negative/positive ord, kigge på kropssprog, eller se i billedet efter hint. Det sidste kan du fx gøre ved hjælp af at kigge efter symbolske beskeder som alle betyder NEJ:

 • Danner billedet et visuelt X når du ser det hele på en gang?
 • Står hovedpersonen på kortet, med armene over kors?
 • Står personen med ryggen helt eller delvist til?
 • Er der en nedadgående bevægelse på kortet? (en stav bliver sat i jorden fx)

Eksempler på kort der betyder ja:

 • Danner billedet et visuelt V (flueben) når du kniber øjnene sammen og ikke ser enkeltdelene, men helheden af billedet
 • Står hovedpersonen med armene spredt ud som til et “kom her ven”
 • Er der en kærlig energi imellem to personer på kortet? (hvis altså du spørger fx: “skal vi blive sammen?” – ikke hvis spørgsmålet er “skal jeg forlade ham?” )
 • Følger personen en vej eller på anden måde fastlagt retning?

Vil du gerne have hjælp til din læsning?

Hvis du er nybegynder med englekort og i tvivl om din tolkning af dem er korrekt, så kan du få min hjælp ved at købe varen “svar på et spørgsmål” som koster 50,- Det kræver dog at dit oplæg kun indeholder 1-3 kort.

I forbindelse med købet er der mulighed for at indtaste dit spørgsmål. Her kan du skrive til mig hvad det drejer sig om. Send mig også et billede af dine kort og hvordan de ligger i forhold til hinanden hvis der er flere på info@jomfruane.dk

Scroll to Top