Brahma Kumaris: Lær meditation gratis

Brahma Kumaris er en verdensomspændende åndelig organisation og et filosofisk fællesskab med hovedkvarter i Mount Abu, Indien. Organisationen blev grundlagt i 1937 af Lekhraj Kripalani, der senere blev kendt som Brahma Baba. Brahma Kumaris har til formål at fremme åndelig bevidsthed og personlig vækst gennem meditation og spirituel viden.

Brahma Kumaris meditation

Brahma Kumaris praktiserer Raja Yoga-meditation, og her er en generel beskrivelse af, hvordan man mediterer i henhold til deres tilgang:

  1. Find et roligt sted: Find et sted, hvor du kan sidde i fred og ro. Det kan være et behageligt hjørne i dit hjem eller et stille område i naturen.
  2. Siddeposition: Sid i en komfortabel og afslappet position. Det kan være på en stol med fødderne fladt på gulvet eller på en pude på gulvet i en korsbenet stilling.
  3. Afslapning: Slap af i kroppen og slip spændinger. Tag et par dybe åndedrag for at berolige sindet.
  4. Hold øjnene åbne: En særlig ting ved Brahma Kumaris Raja-yoga er, at øjnene skal være blidt fokuserede på et punkt. Dette skyldes, at man vil øve sindet i at være afslappet også i vågen tilstand.
  5. Fokus på sindet: Ret din opmærksomhed mod indersiden af dit sind og skift fokus væk fra de ydre stimuli. Brug din vilje til blidt at stoppe tankerne omkring dagligdags bekymringer og lade sindet blive mere stille.
  6. Positive tanker: Start med at fokusere på positive og opbyggende tanker. Dette kan være tanker om at “jeg er kærlighed”, – fred, lykke eller åndelig bevidsthed osv.
  7. Forbindelse til det guddommelige: Brug din meditative praksis til at skabe forbindelse til det guddommelige eller den universelle bevidsthed. Du kan forestille dig at være forbundet til en kilde af lys, kærlighed eller visdom, flyv op til gud, men bevar en “navlestreng” af gyldent lys til din krop mens du flyver.
  8. Stilhed og indre fred: Efterhånden som du dykker dybere ind i meditationen, søg ind i stilhed og indre fred. Lad sindet være stille og åbent for at modtage indsigter eller oplevelser.
  9. Afslutning: Når du er færdig med din meditative session, skal du gradvist bringe din opmærksomhed tilbage til omgivelserne. Åbn dine øjne langsomt og tag et øjeblik til at være til stede i nuet, inden du fortsætter med dine daglige aktiviteter.

Dette er en generel gennemgang af hvordan meditationen kan foregå. Jeg vil på det kraftigste anbefale dig at deltage i deres kurser, der som sagt er gratis. Du kan også se og lytte til meditationer online via fx Youtube.

Brahma Kumaris centre i Danmark

Brahma Kumaris har også tilstedeværelse i Danmark og har aktiviteter og centre i København, Århus og Randers. Organisationen tilbyder forskellige aktiviteter og programmer, der er åbne for offentligheden. Disse kan omfatte meditationssessioner, workshops, åndelige foredrag og diskussioner om personlig vækst og åndelig udvikling.

Brahma Kumaris’ centre i Danmark fungerer som mødesteder, hvor medlemmer og interesserede kan deltage i aktiviteter og lære om deres filosofi og praksis. Der er mulighed for at lære Raja Yoga-meditation og deltage i forskellige kurser og seminarer, der tilbydes af organisationen.

For at få mere specifik information om Brahma Kumaris’ aktiviteter i Danmark, herunder placeringen af centre og det aktuelle program, anbefales det at kontakte dem direkte. Du kan finde oplysninger om Brahma Kumaris’ tilstedeværelse i Danmark ved at søge på deres officielle hjemmeside eller kontakte dem via telefon eller e-mail.

Er Brahma Kumaris en sekt?

Brahma Kumaris er en åndelig organisation og betragtes af nogle som en ny religiøs bevægelse. Betegnelsen “sekt” kan dog være kontroversiel og har forskellige konnotationer afhængigt af ens perspektiv.

Det er vigtigt at bemærke, at Brahma Kumaris ikke er blevet klassificeret som en sekt af nogen international organisation eller regering. Organisationen identificerer sig selv som et åndeligt fællesskab og fremhæver principper som meditation, personlig udvikling og åndelig vækst.

Brahma Kumaris har millioner af tilhængere over hele verden og er anerkendt som en religiøs og spirituel organisation af FN’s økonomiske og sociale råd (ECOSOC) samt af UNESCO. De har også samarbejdet med forskellige regeringer og ikke-statslige organisationer på projekter, der fremmer fred, miljøbevidsthed og kvinders empowerment.

Som med enhver religiøs eller åndelig gruppe kan der være forskellige opfattelser og oplevelser blandt individuelle medlemmer. Nogle mennesker kan have positive erfaringer med Brahma Kumaris og finde værdi i deres lære og praksis, mens andre måske har forskellige synspunkter eller oplevelser.

Min egen personlige oplevelse gennem mangeårig benytter af centret i København og som deltager på mange kurser, er at jeg aldrig nogensinde er blevet påduttet noget, aldrig er blevet bedt om penge, og aldrig er blevet hjernevasket til noget. Jeg kommer der ikke længere, fordi jeg har valgt at følge nye veje i min meditationspraksis. Jeg kan kun anbefale stedet, som er meget fredfyldt og behageligt.

Scroll to Top